zgoda
Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Możesz samodzielnie decydować o tym czy, jakie i przez jakie witryny pliki cookie mogą być zamieszczana na Twoim urządzeniu. Przeczytaj: jak wyłączyć pliki cookie. Szczgółowe informacje na temat wykorzystania plików cookie znajdziesz w Polityce Cookie.

Buon appetito!

 
Jak wszyscy doskonale wiedzą,najlepszą i najsmaczniejszą pizzę podają we Włoszech.
My również to wiemy! Dlatego, wybraliśmy się ostatnio tj. 23 marca, na warsztaty kulinarne.
Gdzie? zapytacie.. oczywiście, że do włoskiej restauracji! W trzebińskiej L'antica Stazione mogliśmy poznać wszystkie tajniki powstawania tej znanej i cenionej w świecie potrawy. 
Szef kuchni pokazał nam jakich produktów używa na co dzień. By pizza mogła tak zachwycać gości, wiele produktów jest prowadzana prosto z Włoch! Sekretem powstania włoskiego przysmaku jest również ciasto, niezwykle cienkie, delikatne i co najważniejsze... kręcone, przerzucane i podrzucane w powietrzu! Nie lada to wyczyn móc obejrzeć takie rzeczy, prezentowane przez kucharza.
Jakby tego było mało, każde dziecko osobiście wypiekało swoją pizze. W profesjonalnym stroju i czapce kucharskiej, własnoręcznie nakładając składniki. Czyż taka pizza nie jest najlepsza? Dzieci były zachwycone.
Script logo